Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Harry Potter-rajongó trollt köröz az FBI

2013.07.29. 10:59

Egy Harry Potter-rajongó ellen elfogatóparancsot adott ki az FBI az Egyesült Államokban. A 28 éves Jessica Elizabeth Parkert azzal vádolják, hogy öt éve gyűlöletkampányt folytat Melissa Anelli ellen. Anelli a szerzője a Harry, A history című könyvnek, és egy Harry Potter-témájú internetes fórumon is dolgozik. Ezt a fórumot Parker is látogatta, amíg néhány éve ki nem tiltották; azóta több tucat gyűlölködő emailt, szöveges üzenetet és levelet küldött az üzemeltetőknek.

A New York-i kerületi ügyészséghez benyújtott nyilatkozat szerint Parker a következőt írta emailben Anellinek: „Az elkövetkező hónapokban okkal retteghetsz majd tőlem. Ennek nem lesz vége, amíg az egyikünk nem hever vérbe fagyva a padlón.” Egy másik levélben azt írta: „Nem fogok tétlenül ülni és nézni, ahogy elpusztítod azt a keveset is, ami megmaradt nekem; előbb vágnám el a rohadt torkodat. Figyelmeztetlek, ha nem válaszolsz, meg fogsz halni!” Az FBI szerint Parker egy üzenetet is hagyott Anelli hangpostáján, amiben Parker azt mondta: „Épp most sétáltál bele egy kib***ott csapdába.”

Parker nem nyilatkozott az ellene felhozott vádakról; az őt megkereső New Zealand Heraldnak annyit mondott, hogy csak az idejüket vesztegetik, nem beszél az ügyről. Parker szülei ugyanakkor elmondták, hogy a lányuknak mentális problémái vannak, amin az egészségügyi szervek közreműködésével próbálnak segíteni. Anelli asszisztense szerint a szerző aggódik a saját és családja biztonsága miatt, de nem kommentálta az esetet.

Az FBI még 2009-ben indított vizsgálatot az ügyben. Az új-zélandi rendőrség megerősítette, hogy együttműködnek az Egyesült Államokkal; Parkert 2011-ben le is tartóztatták. Akkor zaklatás miatt vádat emeltek ellene, de a vádat tavaly év végén elejtették. Az FBI szerint Parker ennek ellenére továbbra is zaklatja Anellit; idén januárban a szüleinek is küldött egy kézzel írt képeslapot, amiben megfenyegette őket. Ha Parker az Egyesült Államokba utazik, a hatóságok le fogják tartóztatni.