Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Itt az új Kindle Paperwhite

2013.09.04. 15:18

Kedd reggel még csak véletlenül jelent meg az Amazon oldalán az új Kindle Paperwhite, később hivatalosan is bejelentették az e-könyv-olvasót. Ez a második generációja a Paperwhite modellnek, az elsőt pont egy éve mutatták be.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, az új olvasónak jobb a kontrasztja, jobb a beépített háttérfénye és 25 százalékkal gyorsabb is elődjénél. Újdonság, hogy integrálták a Goodreads közösségi olvasószolgáltatást, ahol a felhasználók be tudják jelölni, milyen könyvet olvasnak, értékelni tudják azt és ajánlani ismerőseiknek.

Kindle-Paperwhite1
Fotó: amazon.com

A Kindle Page Flip nevű szolgáltatással könyvön belül lehet lapozgatni úgy, hogy közben az olvasó nem felejti el, hol tartottunk a könyvben. Ez akkor lehet hasznos, ha vissza szeretnénk lapozni néhány oldalt, hogy megnézzük egy térképet vagy visszakeressünk valamilyen információt.

A beépített fény ugyanazzal a technológiával készült, mint a korábbi modellé, de az Amazon szerint kevésbé megerőltető a szemnek. A kijelzőről pedig azt állítják, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni a valódi könyvtől.

A Paperwhite már előrendelhető az Amazonnál, a hirdetéses változat 119 dollár, de ezt Magyarországra nem lehet rendelni. A csak wifis változat 139 dollárba kerül, a 3G-s modell pedig 189 dollárba. Mindkettőt lehet Magyarországra is rendelni, előbbit szeptember 30-án, utóbbit november 5-én szállítják.

Az olvasó bemutatójával egyidőben az Amazon azt is bejelentette, hogy ezentúl minden könyvvásárlás után a felhasználó olcsóbban vagy akár ingyen is megkapja a könyv elektronikus változatát is.