Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az év trollkodása a vízálló iPhone

2013.09.24. 17:19

Néhány napja kezdett terjedni a közösségi oldalakon az a hamis hirdetés, aminek hatására rekordmagasságba csapott az Apple-ellendrukkerek köreiben a káröröm. Az állítólag az internet legsötétebb trolltanyájáról, a hírhedt 4chan fórumról származó kép nagyon ügyesen másolja az Apple reklámjainak grafikai stílusát:

iphone2-1-522x293

A felirat azt állítja, az iOS7 operációs rendszer vízállóvá teszi a telefont, amire feltelepítik. Mivel ez elsőre nagyon nagy butaságnak tűnik, a kamu hirdetés rövid magyarázatot ad, ami szerint a szoftver egy olyan rutint tesz a rendszerbe, ami érzékeli, ha a készüléket víz éri, és villámgyorsan áramtalanítja a telefont, így azt nem éri károsodás a víz hatására.

Ennek persze még mindig nincs semmi értelme, de a jelek szerint elég sok kíváncsi és naiv iPhone-tulajdonost sikerült beugratni a tréfával, a Twitteren egyre szaporodnak az utóbbi napokban kárvallottak bejegyzései, amelyek általában keresetlen szavakkal méltatják azt, hogy mennyire is volt jó vicc ez az egész. Persze az sem kizárt, hogy ezek a beszámolók is a vicc részei és a trollok írták őket, hogy nevetségessé tegyék az iPhone-rajongókat.

Az iOS7-ben természetesen nincsen ilyen funkció, az operációs rendszer legnagyobb újítása a kezelőfelület látványvilágának drasztikus átalakítása. A vízbe esett és ezért használhatatlanná vált készülékekre egyébként általában nem vonatkozik a garancia.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft