Elindult a NAV Facebook-oldala

2013.09.24. 10:30 Módosítva: 2013.09.24. 11:08

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elindította a hivatalos Facebook-oldalát. Nem ezt, és nem is a mostanában elhíresült másikat, hanem egy olyat, amit valóban a hivatal birtokol és kezel. Erről külön sajtóközleményt is küldtek, ami szerint „nem csak a like-ok gyűjtése a cél, naponta frissülő tartalmainkkal érdekes és hasznos információkat nyújtunk minden Facebook felhasználónak egy hivatali zsargontól mentes, modern csatornán”.

Sajnos az emailbe csatolt word-dokumentum annyira mentes volt mindenféle ilyenkor megszokott kötöttségtől, hogy kimaradt a legfontosabb: a számos vicces NAV-profil között a valódit kereső embert a helyes útra terelő úgynevezett ugróhivatkozás, közismertebb nevén link.

Kifejezett kérésünkre végül sikerült megtudnunk, hogy ez itt az. Mint kiderült, a saját Facebook-profil indítása már egy éve felmerült, így nem a vicceskedő oldalak miatt léptek épp most a NAV munkatársai. A hivatal már kapcsolatba lépett a korábban indított, nem hivatalos oldalak gazdáival, ezek közül néhányan maguktól törölték a hamis profilt, mások – a Facebook tájékoztatása szerint – 14 napon belül törlik az oldalukat. A NAV közlése szerint „amennyiben még marad további oldal, amely megtévesztő lehet, úgy azok törlését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook üzemeltetőjénél az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével kezdeményezni fogja”.

adó

Rákérdeztünk arra is, mi történik a moderálási elveknek nem megfelelő kommentekkel (például ha valaki lemajomfaszozza a hivatalt vagy a profilt kezelő munkatársat, ahogy az a hamis profilon meg is esett). A NAV szerint az ilyen hozzászólásokat egyszerűen törölni fogják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM