Tinédzserhordák árasztják el a Facebookot

2013.10.17. 12:33

A Facebook bejelentette, hogy mostantól a tinédzserek is bárkivel megoszthatják a Facebookon a saját adataikat. Az eddigi szabályzat szerint a 13-17 éves felhasználók megosztásait csak az ismerőseik, illetve azok ismerősei láthatták.

Simon Milner, a Facebook brit felhasználói politikájáért felelős igazgatója szerint a változtatásra azért volt szükség, mert ezt a kérést hallották a leggyakrabban – elsősorban a 17 évnél fiatalabbaktól. Milner elmondta, hogy a tinédzserek használják a legügyesebben a közösségi médiát, és hallatni akarják a hangjukat; a Facebook szerint ez indokolta a szabályzat megváltoztatását.

Milner mindenkit megnyugtatott, hogy a tinédzsereket nem fenyegeti az online bántalmazás veszélye, a Facebook kiemelt figyelmet fordít a fiatalok biztonságára. A Facebook-felhasználók a posztjaiknál használhatják a Publikus opciót, ami mindenki számára láthatóvá teszi a bejegyzéseiket. A fiatalkorúaknak a Követés funkciót kell használniuk, hogy mások is lássák, mit osztottak meg a hírfolyamban.

Akiknek nem tetszik a kamuprofil

A Facebook szerint a változtatások egyértelműen javítanak a fiatalok felhasználói élményén. Milner szerint az érintettek szakértők abban, hogy beállítsák, ki láthatja a megosztásaikat, így belátták, meg kell adni az esélyt a fiataloknak, hogy a maguk módján használják a Facebookot.

Ha valaki regisztrál a Facebookra, meg kell adnia a születési dátumát is. A Facebook mostanáig úgy próbálta kiszűrni, hogy fiatalkorúak ne érjenek el bizonyos szolgáltatásokat, hogy 13 évre korlátozta a regisztrációhoz szükséges korhatárt. Az adatok helyességét azonban a cég nem ellenőrzi, ezért eddig csak az a tinédzser nem használhatta a Facebook felnőtteknek szóló szolgáltatásait, aki nem akart hamis profilt létrehozni magának.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM