Ivó, Milán
EUR 384,77 Ft
USD 362,90 Ft
5 °C
26 °C

45 másodperc alatt hűt a fordított mikró

2013.10.27. 20:34

Egészen mostanáig az emberiségnek nem volt olyan eszköze, ami hosszú várakozás nélkül tudta volna lehűteni a dolgokat. Egy új rendszer viszont képes szobahőmérsékletről négy Celsius-fokra hűteni legalább az italokat, többek között a borosüvegeket, a szénsavas italok dobozait mindössze néhány másodperc alatt. 

Az eszköz mindenféle típusú tartóval működik, különböző hőmérsékletekre, anélkül, hogy a szénsavasságot elrontaná. A technológia kutatásfejlesztését az Európai Unió támogatta. A megoldás hűtőörvénnyel dolgozik, ami az ital körül mozog.

Elindul, majd megáll, hogy létrehozza az úgynevezett Rankine-örvényt,amely egy összeomlott örvény a sűrű, viszkózus folyadékokban. Ezzel pezsgés nélkül keveredhetnek a folyadékok.

Rankine Vortex: A Simple Hurricane Model

Az ital két tengely körül, vízben forog olyan sebességgel, hogy eredeti halmazállapota megmaradjon, viszont lecsökkenjen a hőmérséklete. A technológiát kifejlesztő V-Tex szerint a folyamatnak 80 százalékkal kevesebb energiára van szüksége, mint más hűtési megoldásoknak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás