Fülöp, Evelin
EUR 395,03 Ft
USD 369,88 Ft
13 °C
27 °C

Brutális rakétát tesztel a Lockheed Martin

2014.01.21. 10:45

A Lockheed Martin legfrissebb tesztjei szerint a nagy hatótávolságú hajóromboló rakétájuk (LRASM) minden, MK 41 típusú függőleges kilövőállásból indítható, csak a vezérlőszoftvert kell frissíteni bennük.

Glenn Kuller, a fejlesztésért felelős részleg alelnöke szerint a legújabb tesztek is igazolják, hogy a rakéták olcsó és megbízható módon indíthatók hadihajók fedélzetéről is. Az MK 41 kilövőállással elvégezték az úgynevezett push-through tesztet is; ezzel vizsgálták, hogy a rakéta át tudja-e törni a kilövőszerkezet védőburkolatát. A videó szerint a teszt sikeres volt.

LRASM Push-through Test

Az LRASM fejlesztését a Darpa és az amerikai haditengerészet finanszírozza. Elsősorban hadihajók ellen használnák, így fontos, hogy egy hajó fedélzetéről éppúgy indítható legyen, mint  a levegőből. Indítás után a rakéta felszáll, majd fentről visszarepülve semmisíti meg a célpontot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás