Rudolf
1 °C
13 °C

Saját készítője nyírja ki a világ legidegesítőbb mobiljátékát

2014.02.09. 09:53

A pár hét alatt világhírűvé vált, legendásan nehéz és még annál is idegesítőbb mobiljáték, a Flappy Bird már nem sokáig fogja vezetni az App Store és a Google Play toplistáit. A játék fejlesztője, a vietnami programozó Nguyen Ha Dong ugyanis bejelentette, hogy törli a játékot a nagy alkalmazásboltokból.

Az ingyenes játék 2013 tavaszán jelent meg, de csak idén februárban kapott rá az internet népe: pár nap alatt 50 millióig futott a letöltések számlálója. Bár a játék ingyen van, hirdetések jelennek meg benne, ezeken keresztül becslések szerint mostanában heti 50 ezer dollárt (bő 10 millió forint) kaszál a játék készítője. Nguyen Ha Dongot viszont ez nem igazán érdekli, azt mondja, a játék sikere pokollá tette az életét, és nem bírja a körülötte kialakult médiahisztit. A Twitter-csatornáján napok óta azon panaszkodik, mennyire rosszul viseli a hirtelen jött világhírt.

Nguyen a Guardiannek elmondta, több cég is megkereste, hogy megvenné tőle a játék terjesztési jogát, de nem akarja eladni a Flappy Birdöt. Ha valóban betartja az ígéretét, hétfőn eltűnik az App Store-ról és a Google Playből a játék, vagyis aki kívbáncsi rá, még most töltse le gyorsan (a már telepített alkalmazások a telefonokról nem törlődnek akkor sem, ha a boltból kivonják azt). Persze lehet hogy az egész nyilatkozat csak egy óriási trollkodás, és pont a letöltések további felfuttatása a célja. Akárhogy is, a játék műfajt teremtett, és mára tele van az összes alkalmazásbolt extrém nehéz és idegesítő madaras játékokkal.