Emőke
-4 °C
9 °C

A Playstation 4 lenyomta az Xbox One-t

2014.02.14. 11:21

Az NPD piackutató szerint januárban kétszer annyi Playstation 4-et vásároltak, mint Xbox One-t. A Sony nyilatkozata szerint a világ legnépszerűbb konzolja ma a Playstation 4, de azt nem közölték, hogy pontosan hány gépet adtak el.

Guy Longworth, a Sony munkatársa szerint kétszer annyi kelt el a Playstation 4-ből, mint a legközelebbi riválisból; ez valószínűleg a Microsoft Xbox One-jára utal. John Koller, a Sony marketingigazgatója elmondta: a Playstation 4 november 15-i megjelenése óta minden, az Egyesült Államokban piacra dobott konzolt eladtak.

A Microsoft sem árulta el, hány konzolt adtak el. Az eladások szempontjából ugyanakkor ez volt az első, reprezentatívnak mondható hónap. A konzolok ugyan novemberben jelentek meg, de karácsonykor ezekből mindig többet adnak el. Egy hónappal korábban az Xbox One-ból 908 ezret adtak el az Egyesült Államokban.

Figyelembe véve, hogy a Sony manapság készlethiánnyal küszködik, Xbox One-t viszont könnyű találni a legtöbb viszonteladónál, úgy tűnik, már érezteti a hatását a százdolláros árkülönbség. (A Microsoft konzolja azért drágább, mert ahhoz kötelező tartozékként adják a Kinect kamerát.)