Jolán
2 °C
4 °C

Százhússzal megy a Goodyear léghajója

2014.03.17. 13:43

Óránként 120 kilométert lehet megtenni a Goodyear új léghajójával, amely a múlt hónapban nyugdíjazott, 14 éves korábbi modell feladatait veszi át. A 116 éves gumigyártó vállalat a léghajókat elsősorban reklámozásra használja, ami a hatalmas testen feszülő öles betűkből egyértelműen kiderül, de sportesemények tudósítását is segíti a flottával.

66161-blimp-march14-4490-lg
Fotó: Goodyear

A Goodyear egy éven át dolgozott a német Zeppelin Luftschifftechnik vállalattal a léghajó újratervezésén. Az új járműnek  a korábbi kettő helyett már három hajtóműve van, és a korábbi 7 fő helyett 12-en férnek el a a fedélzetén.

A vállalat három ilyen gépet vett, a másik kettő 2015-ben és 2017-ben áll majd szolgálatba. A léghajó egyelőre névtelen, a Goodyear egy nyilvános versenyen akarja kiválasztani a legjobb elnevezést. A korábbi modell a Spirit of Goodyear nevet viselte.

  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?