Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így jön ki az összes fogkrém a tubusból

2014.03.21. 10:21

Megvan az a helyzet, amikor már alig jön fogkrém a tubusból, pedig tudja, hogy ott van benne még legalább három-négy fogmosásnyi? Ön is csavargat, nyomkod, simít és szorít? Ennek most véget vethet egy új típusú csomagolás, amit Nicole Pannuzzo, az Arizonai Állami Egyetem végzőse tervezett.

fogkrem

Pannuzzo a Colgate hagyományos csomagolását alakította át úgy, hogy hatékonyabban lehessen kinyerni belőle a fogkrémet. Az origami ihletésű ötlet egy spirálba csavarodó végeredményben öltött testet, a találmány lényege pedig az, hogy a folyamatosan zsugorodó csomagolás úgy lesz egyre kisebb, ahogy fogy belőle a tartalom. Amikor kiürül, teljesen összelapul.

A kidolgozás nem volt egyszerű, mert nem volt elég megnézni, hogy hajtogatnának fogkrémes tubust a japánok. Megoldandó probléma volt például az, hogy maradjon stabil állóhelyzetben a tubus a benne lévő fogkrém mennyiségétől függetlenül. 

A Colgate már felvette a kapcsolatot a tervezővel, hogy megbeszéljék a szerzett tapasztalatokat. „Azt mondták, hogy már vagy ezer éve tervezik az új csomagolást” – árulta el Pannuzzo a Wirednek.