Judit
3 °C
7 °C

Ma ne nyisson meg rtf-dokumentumokat!

2014.03.26. 11:04

A Microsoft sürgősségi biztonsági figyelmeztetést adott ki: kiderült, hogy hekkereknek sikerült kihasználniuk egy .rtf kiterjesztésű szöveges fájlokban található sebezhetőséget. A cég szerint tudnak folyamatban lévő támadásokról, dolgoznak rajta, de egyelőre nincs megnyugtató megoldás a problémára.

Egyelőre az egyetlen útja a fertőzések elkerülésének, ha nem nyitunk meg rtf-dokumentumokat, amíg a Microsoft nem foltozza be a biztonsági rést. A támadó a fertőzött fájlokon keresztül teljesen átveheti az irányítást a célpont gépe felett. Érdemes blokkolni az rtf-fájlokat, ehhez a Microsoft kiadott egy segédprogramot is, ami innen tölthető le.

A támadás már előnézeti módban is működik, nem is kell megnyitni a dokumentumot: ez azért is probléma, mert például az Outlook, a Microsoft saját levelezője automatikusan megjeleníti a dokumentumok előnézetét.

Az .rtf ma már nem alapértelmezett egyetlen szövegszerkesztőben sem, viszont egyáltalán nem szokatlan formátum, mivel kiválóan alkalmas olyan szövegek továbbítására, amelyekben csak a tartalom a lényeg, de azért a sima txt-nél több formázást szeretnénk (például sortörést vagy félkövér betűket).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?