A Zynga egy év alatt elvesztette felhasználói felét

2014.04.24. 14:45

Mélypontra zuhant a Zynga: a facebookos és mobiljátékokkal hírnevet szerző kiadó első negyedéves jelentéséből kiderült, hogy aktív felhasználóinak száma egy év alatt napi 53 millióról 28 millióra, azaz majdnem a felére csökkent, írja az arstechnica.com.

Csak nemrég költöttek 527 millió dollárt költött a NaturalMotionre, a játékkészítő cég most azt jelentette be, hogy az első negyedévben 61 millió dollár vesztesége volt. A Zynga lejtmenete tavaly nyáron kezdődött, amikor 520 embertől, vagyis teljes állományának 18 százalékától kellett megválniuk .Szakértők már akkor is azt állították, hogy a cégnek egyszerűen annyi.

Az, hogy az összeomlás szélén állnak nyilvánvaló, de Don Mattrick, a vállalat vezérigazgatója még így is megpróbálta eltussolni az ügyet. “ Az első negyedévben erős évkezdésük volt, és jó esélyük arra, hogy növekedésnek induljunk 2014-ben” – írta közleményében.

A Zynga mindenesetre átszervezte a menedzsmentjét: az alapító Marcus Pincust leváltották a vezető termékmenedzseri posztjáról, és egy formális hatalommal bíró pozícióba, az igazgatóság elnökévé nevezték ki. És felvettek több új arcot is: Alex Gardent az Xbox csapatától, és Henry LaBountát, a Microsoft-ILM-DreamWorks veteránt.  • Hírek
  • Hírek