A kalózkodás ellen tiltakoznak a pornósok

2014.05.09. 15:27

Több felnőtt filmes pornószínész kampányt indított, amiben arra biztatják a rajongóikat, hogy fizessenek a kedvenc pornófilmjeikért, ne csak letöltögessék azokat az internetről.

A Pay For Your Porn (Fizess a pornódért) kampányt az Adult Empire kiadói támogatják; azt mondják, a kalózkodás sokat árt az iparnak, és a pornórajongóknak felelősséget kell vállalniuk, ha azt akarják, hogy az üzlet fenntartható legyen.

A megvásárolt tartalmak biztosítják a jobb produceri munkát, a jobb minőséget, sokkal biztonságosabbak, és elősegítik az új felnőtt tartalmak terjesztését. A pornókalózkodás mindenkinek rossz, kezdve a kulisszák mögött dolgozóktól, egészen a pornórajongókig, akik szeretik nézni ezeket a filmeket.

– hangzik a hivatalos indoklás.

A kampányt azután indították, hogy Samuel L. Jackson felbőszítette a pornósokat, amikor azt mondta: az ingyenes pornószájtok az elmúlt ötven év legnagyobb kulturális csúcsteljesítményei közé tartoznak. Catalina Cruz pornószínésznő emiatt bojkottot hirdetett Jackson ellen – szerinte ezek az oldalak tönkretehetik, vagy akár meg is ölhetik az iparágat.

Jessica Drake pornószínésznő is hasonlóan látja a dolgokat.

Első kézből szerezhettem tapasztalatokat arról, hogy milyen hatása van a kalózkodásnak a szórakoztatóiparra és a gazdaságra. A kalózkodás nagyon komoly bűncselekmény. [...] A lopás a személyi tulajdon megsértése, azonkívül etikátlan is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport