Az Ncore hivatalosan is fent van a Facebookon

2014.05.22. 09:22

Eddig kizárólag kamuoldalt lájkolhattak azok, akik az ország valószínűleg legnagyobb torrentportálját keresték a Facebookon, de az Ncore üzemeltetői most hivatalosan is elindították az oldal közösségi hálós profilját.

Az Ncore 2007 óta fut Ncore néven, de a jogelődjének számító Endless és Skyline nevű oldalak már 2005-ben is éltek, majd egyesültek, végül átalakultak és felvették a ma is élő nevet. A portál mögött álló tulajdonosi kör valószínűleg többször változott, egyes pletykák szerint mostanában egy számítógép-alkatrészeket áruló üzlethálózat működteti az oldalt. Az, hogy az Ncore mostantól a Facebookon is kint van, azért érdekes, mert korábban a szabályzat része volt, hogy a tagok még nyílt fórumokon sem beszélhetnek az oldalról. Az internet magyar részén rendszeresen előfordulnak olyanok, akik pénzért árulták a regisztráláshoz szükséges meghívót. Ezt amúgy az oldal szabályzata szigorúan tiltja és bünteti. Az Ncore-nak hivatalos blogja és twittere is volt már, utóbbit 17 ezernél is többen követik.

Ennek ellenére (az oldal keresője alapján) jelenleg 583 ezer regisztrált tag van az oldalon, és bár ennek egy része valószínűleg inaktív, tény, hogy a Facebookon viharos gyorsasággal, alig pár óra alatt meglett az első 10 ezer lájk, csütörtök délután egykor már 18 ezernél tartottak. Az oldal a Facebook szerint április 4-én csatlakozott, de a torrentportál főoldalán csak most tették ki a linket a tulajdonosok.

Hogy érzékeltessük, mekkora forgalmú oldalról is van szó: a legtöbbször letöltött anyagot, a Windows 7 eredetiségvizsgálatát kiütő, Loadernek nevezett programot két év alatt 320 ezren töltötték le. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ennyien használnak lopott Windows 7-et, könnyen előfordulhat, hogy egy ember többször is letöltötte a programot az új telepítésekhez. Viszont az Életrevalók című francia film forgalmazója valószínűleg sírva fakad, ha megtudja, hogy a filmet 213 ezren tartották letöltésre érdemesnek, de a játékforgalmazók sem boldogok, ha megnézik, hogy például a Call of Duty negyedik, Modern Warfare alcímű részét 123 ezren szerezték be alternatív forrásból.

Az Ncore ugyanakkor nem az egyetlen nagy torrentoldal itthon, de a meghívós rendszer miatt talán ide a legnehezebb bekerülni. A bitHUmen és a Majomparádé is fent van a Facebookon, előbbit (ami nem hivatalos oldal) két és fél ezren, utóbbit 193-an lájkolták.

Update: Olvasónk jelezte, hogy sikerült egy hamis Majomparádé-profilt belinkelnünk. Ez itt az igazi, látszik, hogy valójában kilencezernél is többen lájkolták már. Ráadásul a bitHUmenes adminok is szóltak, hogy az ott nem a hivatalos oldaluk, de ez is csak erősíti azt a tényt, hogy ritka dolog ilyen népszerű torrentoldalak megjelenése a nyilvánosság előtt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM