Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Az eBayen jelszót kéne cserélni, de akadozik a folyamat

2014.05.23. 18:44

Az eBayen egy hekkertámadás miatt jelszót kell cserélni, azonban egyes ügyfeleknél ez nem megy olyan könnyen – írja a  BBC. Ráadásul a jelszócserével is vigyázni kell, a hivatalos levelekben nincsenek emailek, aki ilyet talál és rákattint, azt könnyen újra átverhetik.

Az ellopott adatokat eközben elkezdték értékesíteni a Pastebin oldalán, bár a nagy mennyiséghez képest meglehetősen alacsony áron, 1,45 Bitcoin a jelenlegi kialkudott ár.

Mint pár napja megírtuk, az eBay arra kéri a felhasználóit, hogyváltoztassák meg a jelszavukat, mivel az oldalukat kibertámadás érte, és a támadók hozzáférhetnek az egyik adatbázisukhoz, amiben a cég szerint titkosított jelszavak és nem pénzügyi információk voltak.

Bár a hekkerek már másfél hónapja támadtak, a cég mégis csak nemrég kezdte el emailben kérni a felhasználóit a jelszócserére.  Három amerikai állam is vizsgálja a különféle adatlopásokat, amely 145 millió eBay felhasználót érinthet. Több kritika is érte a céget azért, hogy túl sokáig vártak azzal, hogy a jelszócserére szólítsák fel felhasználóikat, ráadásul az, hogy sok millió emailt kell kiküldeniük, szintén sok időt vesz igénybe.  • Vennék
  • Hírek