Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Szeptember 5-én jön az új Xbox

2014.06.10. 18:41

A Los Angelesben most tartott videojátékos kiállítás kiváló alkalmat nyújt a Microsoftnak arra, hogy bejelentsék: a cég új, Xbox One nevű konzolja szeptember ötödikétől lesz kapható itthon.

A konzol két kiszerelésben kerül majd a boltokba: az alapcsomagban a gép, egy kontroller és egy 14 napos Xbox Live-előfozetés lesz, a másik változatban ehhez még hozzácsapják a Kinect nevű, mozgásérzékelésre alkalmas kamerát is.

Az Xbox One (amit a kiadott sajtóközlemény Xbox 1-nek nevez) nem egyszerű játékgép, elméletileg igazi szórakoztatóközpont válhat belőle, hiszen tévéműsorokat, sportközvetítéseket és mozifilmeket is elérhetünk a segítségével. Az, hogy ez itthon pontosan hogy valósul meg, egyelőre nem teljesen tiszta: a gépen keresztül elérhető Netflix tévészolgáltatót (sok másikhoz hasonlóan) Magyarországról csak trükközve lehet például elérni.

A játékkonzol áráról is csak tippek vannak: azok a boltok, ahol már most lehet kapni a külföldről behozott gépeket, 130-140 ezer forintot kérnek érte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?