István, Vajk
17 °C
34 °C

Kiszivárgott, mit tud az LG új okosórája

2014.06.11. 12:55

A Twitteren keresztül szivárgott ki, hogy is néz majd ki és mit tud majd az LG új okosórája, a G Watch. Az UpLeaks nevű csatorna fényképeket közölt az óráról, illetve a specifikációkat összefogó táblázatokról is.

Ezekből kiderül, hogy az elméletileg valamikor idén nyáron megjelenő órába 400 mAh-s lítium-polimer akkumulátor kerül, ez 36 órás készenléti időt ad. A rossz hír tehát, hogy ha használjuk, akkor az órát továbbra is naponta fel kell majd tölteni, viszont a tökürestől a teljes feltöltésig alig két óra telik majd el.

Az  óra kijelzője egy 1,65 hüvelykes, vagyis 4,2 centiméteres átmérőjű érintőkijelző 280*280-as felbontást kap, viszont sima TFT LCD panelt szerelnek bele, nem a telefonokban ma már megszokottnak mondható IPS vagy OLED típusút. Az óra Bluetooth-on keresztül csatlakozik majd a telefonhoz, a vezetékes adatkapcsolathoz (és a töltéshez) micro USB kábel kell majd, ezen keresztül a 2.0-s USB-szabványnak megfelelő sebességet lehet majd elérni.

lg

A 61 grammos készülék tíz milliméter vastag lesz, ami elsőre elég soknak tűnik. Az Android Wear operációs rendszert futtató órában lesz ugyan stopper és sms-t is küldhetünk, de hiányzik majd belőle a naptár, a világóra, ráadásul csengőhangot sem tölthetünk le rá. Szerencsére viszont az LG elég okos volt ahhoz, hogy fényképek készítésére alkalmas kamerát se tegyen a G Watch-ba.

Az óra elég drága lesz, a pletykák szerint akár 285 dollárt, vagyis nagyjából 65 ezer forint lesz az USA-ban, ez itthon akár nyolcvanezer forintos árat is jelenthet.

BpyFPU7CUAEzbzz.png
BpyFPU7CUAI2HDF.png
BpyFPQiCYAQkTqQ.png