Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így néz ki a játékos mobilpécé

steamboy gachettes
2014.06.16. 13:10

Az eredetileg játékkiadóként indult Valve  már megcsinálta a szerencséjét a  pécés világ digitális játékboltjával, a Steammel, de a cég kifejezetten játékosoknak szánt operációs rendszere, a SteamOS lehet a következő nagy dobás. Főleg, ha az alábbi hír igaz, és a linux-alapú rendszer a mobiljátékok világába is betörne .

A SteamBoy nevű koncepciót még az idei E3-on mutatták be, tulajdonképpen a tavaly ugyanitt bejelentett Steam Machines farvizén. A SteamBoy egy kijelzővel szerelt speciális kontroller, amin pécés játékok futhatnak. A 2015-ös megjelenéssel tervezett gépen a Steam kínálatából válogathatunk majd, de természetesen a szerkezet teljesítménye nem közelíti meg egy jól összerakott asztali pécé erejét. A projekt mögött állók szerint nagyjából úgy aránylik majd a SteamBoy a Steam Machine-ekhez, ahogy a PS Vita a Playstation 4-hez vagy a Nintendo 3DS a Wii U-hoz.

A részletes specifikáció még várat magára, de az már kiderült, hogy az öthüvelykes, 16:9-es képarányú érintőképernyő mögött négymagos processzor, 4 gigabájt RAM és 32 gigabájtnyi háttértár lapul majd, és természetesen lesz wifis és mobilnetes változat is.