Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Így néz ki a játékos mobilpécé

steamboy gachettes
2014.06.16. 13:10

Az eredetileg játékkiadóként indult Valve  már megcsinálta a szerencséjét a  pécés világ digitális játékboltjával, a Steammel, de a cég kifejezetten játékosoknak szánt operációs rendszere, a SteamOS lehet a következő nagy dobás. Főleg, ha az alábbi hír igaz, és a linux-alapú rendszer a mobiljátékok világába is betörne .

A SteamBoy nevű koncepciót még az idei E3-on mutatták be, tulajdonképpen a tavaly ugyanitt bejelentett Steam Machines farvizén. A SteamBoy egy kijelzővel szerelt speciális kontroller, amin pécés játékok futhatnak. A 2015-ös megjelenéssel tervezett gépen a Steam kínálatából válogathatunk majd, de természetesen a szerkezet teljesítménye nem közelíti meg egy jól összerakott asztali pécé erejét. A projekt mögött állók szerint nagyjából úgy aránylik majd a SteamBoy a Steam Machine-ekhez, ahogy a PS Vita a Playstation 4-hez vagy a Nintendo 3DS a Wii U-hoz.

A részletes specifikáció még várat magára, de az már kiderült, hogy az öthüvelykes, 16:9-es képarányú érintőképernyő mögött négymagos processzor, 4 gigabájt RAM és 32 gigabájtnyi háttértár lapul majd, és természetesen lesz wifis és mobilnetes változat is.

STEAMBOY PROJECT - E3 2014 TEASER