Adatokat lop a kamu-iWiW

2014.06.17. 15:42

Szemfüles internetezők azt hirdetik, hogy az iWiW nem vész el, csak átalakul: Iwiw2.com címen tovább él majd, legalábbis azoknak, akik 

megadják eredeti, iWiW-es felhasználónevüket és jelszavukat.
 

Az egyébként rendkívül igénytelen oldal azt ígéri, ezután átmásolja az adatokat az iWiW-ről: megmarad a kapcsolati hálónk a fényképeink, mindenünk. A gyanútlan látogatókat hatalmas villódzó gomb figyelmezteti arra, hogy a regisztrációhoz el kell fogadniuk a felhasználási feltételeket, amiben viszont az van, hogy az iwiw2.com hozzáférhet mindenhez, ami az eredeti, nemsokára bezáró közösségi a miénk volt. 

iwiw

Ezek után elvileg „szinkronizálják az adatokat”, erre viszont várnunk kell. Bár jogilag nagyjából sikerült körülbástyázni az oldal működését, minden jel szerint egyértelműen egyszerű adatlopásról van szó, még a regisztrációról sem kapunk emailt. Viszont nagyon jól működhet:

az iWiW-en már több mint 3 ezer tagja van az Iwiw2 klubnak.

Így már könnyű lehet elérni és rászedni a közösségi oldal bezárása miatt szomorú felhasználókat. Az oldal mögött a doménnév regisztrációja alapján a Deninet Kft. áll: a regisztrátor neve csak két pont, a megadott adatok azonban megegyeznek a technikai kapcsolattartó adataival. A Deninetet a WikiSpam bejegyzése szerint már többször hírbe hozták kéretlen levelek terjesztésével. Az iwiw2.com-hoz viszont a regisztrátor közlése szerint nincs közük, azt az  X1 Europe Kft. üzemelteti, akik szerint az oldal nem adathalász, hanem valós szolgáltatást nyújt. Az egyelőre nem látszik, hogy milyet, és mindenképpen elkérnek velük nem üzleti kapcsolatban lévő másik oldalhoz tartozó adatokat.

Arra a kérdésre nem kaptunk választ, hogy lépnek-e a nyilvánvalóan adathalász oldal ellen.  • Hírek
  • Lakáshitel