Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamarosan ujjlenyomattal is fizethetünk

2014.06.19. 15:27

Az online átutalások egyik kihívása a bonyolult jelszavak megjegyzése. A PayPal szerint a közeli jövőben az azonosítás jelentősen egyszerűbb lesz, és a jelszavak akár teljesen el is tűnhetnek életünkből.

A PayPal részt is részt vett a FIDO (Fast Identity Online) biztonsági szövetség létrehozásában, amelynek célja egy egyszerűbb, és biztonságosabb azonosító rendszer kidolgozása. A PayPal jelenleg is egy olyan biztonságos, felhőalapú online pénztárcát biztosít, amely semmilyen személyes vagy pénzügyi információt nem tárol a hozzáféréshez használt eszközön.

Emellé a közeljövőben azonban bevezetnék például az ujjlenyomatos azonosítást is. A technológia rövidesen készen is áll, hiszen néhány új telefon már most rendelkezik FIDO-képes szoftverrel, amely biztonságosan kommunikálhat a PayPal felhője és a telefon ujjlenyomat-olvasója között. Az egyetlen információ, amit a készülék megoszt a PayPallel az egy egyedi, kódolt kulcs, amelynek segítségével a szolgáltató beazonosítja a felhasználót.

 Ahogy az online, és ezen belül is a mobil fizetés egyre népszerűbb lesz, úgy értékelődik fel a biztonság szerepe is: a PayPal Biztonsági Osztálya 2000 szakembert foglalkoztat világszerte, akik a bűnüldöző szervezetek tisztviselőivel közösen védik a felhasználókat a csalásoktól és visszaélésektől.

Közösen védekeznek  

2011 tavaszán olyan a PayPal, a Yahoo! Mail, a Bank of America, a Facebook, a LinkedIn és a Gmail létrehozták a DMARC-rendszert, amely jelenleg is 2 milliárd embert véd a hamis emaileken keresztül elkövetett csalások ellen. A rendszer egységesíti az emailküldők, és fogadók közötti hitelesítést, a már jól ismert SPF (Sender Policy Framework) és DKIM (DomainKeys Identified Mail) mechanizmusokkal.

A Twitter arról számolt be, hogy a DMARC megjelenése előtt 110 millió hamis üzenet jutott el a címzettekhez naponta, a DMARC elindítása után ez a szám azonban 1000-re csökkent. A DMARC-hoz hasonlóan több olyan rendszer létezik a világon, amely nagymértékben segít megelőzni a káros emailek célba érését.