Tekla
9 °C
20 °C

Ilyen lesz a Youtube jövője

2014.06.27. 11:49

A Youtube több új szolgáltatást jelentett be, amikkel a jövőben szeretnék kibővíteni a videomegosztó lehetőségeit. Jobb minőségű filmeket, új finanszírozási módszereket emlegetnek, és a rajongói fordítások megjelenését is engedélyezni fogják.

Youtube Fan Funding

Ennek a tesztelése hamarosan megkezdődik - igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban, Mexikóban, Japánban és Ausztráliában. A szolgáltatás lényege, hogy a nézők már finanszírozhatják is a nekik kedves műsorkészítőket.

A rajongók mostantól pénzbeli hozzájárulással is támogathatják a csatornádat; bármikor, bármilyen okból kifolyólag.

– írta egy blogposztban a Youtube két munkatársa, Matthew Glotzbach és Oliver Heckmann.

A Youtube láthatóan a Kickstarter vagy az Indiegogo közösségifinanszírozás-modelljét szeretné átültetni a videómegosztóra, ami nem is tűnik rossz ötletnek. Egy amerikai startup, a Patreon nemrég 15 millió dollárt gyűjtött be, hogy a Youtube-on feltűnő művészeket és Youtube-felhasználókat támogassanak.

YouTube Creator Studio

Az Androidra megjelenő alkalmazás felhasználói ezzel a szoftverrel nézegethetik a statisztikáikat, kommentelhetnek és értesítéseket kaphatnak a csatornájukkl kapcsolatos eseményekről. (A Youtube szerint hamarosan az IOS-verzió is elkészül.)

Szuper minőségű videók

Mivel a Youtube-on rengeteg a videojátékos, a céghez rengeteg kérelem érkezett, hogy támogassák másodpercenként 60 képkockát megjelenítő videókat.

A játékodról készült videód hamarosan a Youtube-on is olyan jól fog kinézni, mint játék közben, miután a következő hónapokban elindítjuk a 48, illetve 60 képkocka/ másodperc sebességű videók támogatását.

– áll a blogbejegyzésben.

Feliratok

A Youtube tervezi, hogy az egymilliárdosnál nagyobb felhasználóbázisa előtt megnyitja a feliratkészítés lehetőségét.

A következő hónapokban a felhasználók bármilyen nyelven benyújthatják a saját rajongói fordításaikat ahhoz a felirathoz, amit te készítettél, amivel még több felhasználót érhetsz el.

– írta Glotzbach és Heckmann.