Mulder, kellett neked orosz sört reklámozni

2014.07.27. 18:54

David Duchovny, az X-Akták és a Californication szereplője Keleten és Nyugaton is közutálatnak örvend, mivel szerepelt egy

hazafias hangvételű orosz sörreklámban

– írja az MTI.

A két és fél perces kisfilmben Duchovny arról beszél, mi minden lehetett volna, ha orosznak születik: például űrhajós, balett-táncos, rocksztár, jégkorongozó. „Oroszként van mire büszkének lenni” – mondja Duchovny, miközben magasba emeli a reklámozott sört.

David Duchovny "Van valami, amire büszkék lehetünk"

A színész korábban azt mondta, az apjának orosz és lengyel gyökerei vannak, nemrég viszont arról beszélt, hogy a családja valójában ukrán származású.

Az angol-orosz nyelvű videót vasárnapig több mint egymillióan nézték meg. Általában ellentmondó vélemények, de leginkább fanyalgás kísérte, mind az Egyesült Államokban, mind Oroszországban.

  • A Globalpost szerint egy rosszul időzített, nacionalista reklámklipről van szó.
  • A Kreml-párti Rosszija-24 azt írja Duchovnyról: Ukrán származása ellenére nem átallott részt venni egy reklámban, amellyel egy rakás pénzt keres, és amelyben szülőhazánkat, Oroszországot magasztalja.
  • Egy orosz Twitter-felhasználó szerint a francia Depardieu-höz hasonlóan talán Duchovny is megbolondult és orosz állampolgárságot akar.

Nyilván megnyugtató a tudat, hogy Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes viszont Twitter-üzenetben védte meg a reklámot.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM