Nem kell elem a rádióba

2014.09.15. 14:12

A Stanford és a University of California mérnökei miniatűr rádiót fejlesztettek ki, ami új sztenderdet jelenthet a kompakt kommunikációban: kisebb mint egy hangya, olcsó az előállítása, és nincs szüksége elemre. Ezzel segíthet a különböző eszközök összekapcsolásában, ami nagy lökést adhat a dolgok internetének (internet of things).

Az okosotthonoknak a jövőben olyan eszközökre lesz majd szükségük, amik kommunikálhatnak egymással és az internettel is. Ahogy a hangya méretű rádió technológiája egyre olcsóbb és egyszerűbb lesz, könnyebb lesz majd beépíteni mindenféle eszközökbe. A fejlesztés mögött álló csapat azt reméli, lökést adhatnak a hordozható eszközök és az okos hardverek innovációjának.

ant-radio

A csipen 2011-ben kezdett el dolgozni Amin Arbabian stanfordi villamosmérnök és csapata. Az eszközön mindent a nulláról dolgoztak ki, hogy amennyire csak lehet energia-hatékony és apró legyen. A csipekből százat már le is gyártott a francia STMicroelectronics, hogy bebizonyítsák életképességüket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla