Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már majdnem működik a Sony emailrendszere

2014.12.01. 07:38
A Sony Pictures Entertainment filmforgalmazó vállalat a FireEye biztonsági társaság bírósági szakértőit bérelte fel a stúdiói ellen múlt hét elején elkövetett súlyos hackertámadás következményeinek felszámolására - mondta el vasárnap három, az ügyet ismerő forrás.

A Sony Észak-Korea által felbérelt hackerek támadására gyanakszik. Az esetet a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI is vizsgálja - tette hozzá a név nélkül nyilatkozók egyike az MTI szerint.

A Sony Pictures számítógépes hálózata a múlt hétfőn vált használhatatlanná, miután a képernyőkön egy vörös koponya jelent meg, a "#GOP által meghekkelve" üzenet kíséretében, amelyben a GOP rövidítés állítólag a Béke Őrei (Guardians of Peace) elnevezést takarja - írta a Los Angeles Times című amerikai lap.

A szakértők jól haladnak a munkával, egy hét után várhatóan hétfőn tudják visszakapcsolni a cég levelezési rendszerét - mondta egy, az FBI vizsgálatát kommentáló forrás.

A Sony vezetői nem hajlandóak nyilatkozni a támadás léptékéről, ugyanakkor a cégnek küldött e-mailek rendre azzal a kéréssel jönnek vissza, hogy alkalmazottaikat telefonon keressék, mivel a rendszer "jelenleg működésképtelen".

A FireEye internetbiztonsági társaság Mandiant nevű részlege, amelyet a munkára ráállítottak, olyan cég, amely a számítógépes behatolások áldozatainak segít felmérni az elszenvedett károk mértékét.

A Re/code című, technológiai híreket közlő weboldal pénteki beszámolója szerint a Sony Pictures azt gyanítja, hogy az internetes támadást Észak-Korea megbízásából dolgozó hackerek hajtották végre, bosszúból a The Interview (Az interjú) című film támogatásáért.

Az amerikai és kanadai mozikban december 25-én bemutatandó vígjátékban a CIA, az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynöksége két újságírót bérel fel Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolására.

Észak-Korea júniusban azzal fenyegette meg az Egyesült Államokat, hogy komoly és könyörtelen megtorlásra számíthat, ha nem akadályozza meg a film bemutatását. Az ENSZ főtitkárához intézett levelében pedig azzal vádolta meg az amerikai kormányt, hogy a produkció és forgalmazása engedélyezésével szponzorálja a terrorizmust és háborús cselekményt követ el.