Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lemondott az HBO magyar származású vezetője

2014.12.10. 12:13

Stratégiát vált az amerikai HBO: saját fejlesztés, a HBO Go helyett egy külső céggel oldják majd meg streaming-szolgáltatásukat 2015-től. (Fontos megjegyezni, hogy az amerikai HBO Go nem azonos a nálunk használt, magyar fejlesztésű HBO Góval, ez a hír az amerikairól szól.) A cég leállította a Maui nevű projektet, amely házon belül oldotta volna meg a szolgáltatást.

Helyette inkább leszerződtek az MLB Advanced nevű céggel. Az MLB olyan cégeknek nyújt streaminget, mint a sportközvetítésre szakosodott WWE Network, de az HBO lesz az eddigi legnagyobb ügyfelük. Az HBO önálló streaming szolgáltatást szeretne indítani áprilisra, a Trónok Harca új évadának premierjére.

berkesotto
Fotó: Linkedin.com

A lépés nem jött jól Berkes Ottónak, a HBO CTO-jának (technológiai igazgatójának), aki több microsoftos ex-kollégájával 55 fős csapatot épített mérnökökből New Yorkban a HBO GO streaming-szolgáltatás összerakására. Az iroda állítólag 100 millió dollárba került évente az HBO-nak.

A Fortune bennfentes forrásokra hivatkozva azt írja, Berkes „napóleoni birodalmat” épített az HBO-n belül. A HBO Go idén többször leállt a Trónok harca és a Törvény nevében című sorozatok vetítése alatt. A Fortune szerint a CTO tudott egy memóriahibáról, de úgy döntött, az nem számít. Végül ez okozta a kieséseket, Berkes pedig több pénzt kért a mérnökcsapatnak a javításhoz. Megkapta, de a vezetőség nem volt elégedett azzal, amit kapott: Berkes elhalasztotta a termékbemutatókat és nem szállította a fejlesztéseket. A magyar származású CTO végül kedden lemondott.

Kértünk kommentárt a HBO Go magyar illetékeseitől, akiktől azt a választ kaptuk, hogy ez amerikai ügy.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?