Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Vírusnak nézte magát a Panda antivírus

2015.03.12. 11:48

Szerdán problémák voltak a népszerű vírusirtóval, a Panda Securityvel. Az antivírus-programok átnézik a számítógép fájljait, és karanténba zárják őket, megtisztítják vagy törlik, ha valamilyen kártékony kódot találnak. A szoftverek folyamatosan frissülő adatbázisból működnek, hogy követni tudják a legújabb vírusokat.

A Panda Security adatbázisába véletlenül most olyan leírások kerültek, amik vírusként azonosították a saját termékeiket, így pár ártatlan fájl is karanténba került. Olvasónk jelzése alapján magyar érintettjei is voltak az incidensnek.

„Szerdán délután egy körül a Panda Securitynek sikerült egy olyan frissítést kiadnia ami lényegében elkezdi random letiltani a gépen található, nem mellesleg fontos programok futtatásához elengedhetetlen .dll-eket vagy épp .exe-ket. Nálunk kb 7-8 gép élte túl ezt a terrortámadást  50 gépből” – írta.

A cég gyorsan javította a hibát, de az automatikus frissítések miatt sokakat érintett. A javítást szintén automatikusan küldték a rendszerekre.   • Vennék
  • Hírek