Rafael
19 °C
33 °C

18 évet kapott a bosszúpornó-szájt indítója

2015.04.06. 12:18

Az Egyesült Államokban megszületett az ítélet Kevin Bollaert és az általa működtetett UGotposted nevű portál ügyében: a férfi 18 évet fog börtönben tölteni. Weboldalára az emberek a volt partnerükről tölthettek fel explicit képeket, természetesen az áldozat tudta nélkül, Bollaert pedig több száz dollárt kért azért, hogy eltávolítsa a fotókat.

Nyolc nő tett tanúvallomást ellene. Egyikük állandóan küzd azért, hogy újraépítse az életét, ami a képek megjelenésekor tönkrement, mások csak segítséggel tudták kiheverni az őket ért traumát, és kénytelenek voltak otthagyni az állásukat vagy az iskolájukat. A weboldalra több mint tízezer kép került fel 2012 decembere és 2013 szeptembere között.

Bollaertnek a hosszú börtönbüntetés mellett 15 000 dolláros kártérítést is kell adnia az áldozatoknak, és még egy 10 000 dolláros büntetést is be kell fizetnie. A férfi legalább 30 000 dollárt keresett az áldozatok megzsarolásával, azoktól, akik fizettek a képek eltávolításáért.

Hamarosan egy másik hasonló ügyben is döntés születik. Hunter Moore az IsAnyoneUp nevű portált működtette, ő 2-7 év bönrtönbüntetésre számíthat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport