Rafael
19 °C
33 °C

Autistákat keres a Microsoft

2015.04.08. 12:55

Autista munkavállalókat keres a Microsoft. A kísérleti projektben egyelőre tíz főnek biztosítanának pozíciót az informatikai óriásvállalat redmondi főhadiszállásán. Mary Ellen Smith, a Microsoft alelnöke szerint az autisták olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyekre nagy szükség van a vállalatnál – írja az MTI.

„Minden személy különbözik. Néhányan rendkívüli képességekkel bírnak az információk megjegyzése és a részletekben való gondolkodás terén, mások a matematikában és a programozásban jeleskednek" – írta hivatalos blogjában. Smith, akinek szintén van egy autista fia, hozzátette azt is, a program része a Microsoft azon régi törekvésének, hogy egyre több fogyatékossággal élő embert alkalmazzon.

A kezdeményezés megvalósításában a Specialisterne nevű dán cég vesz részt, amely az autizmussal élők elhelyezkedését segíti. A cég az autisták olyan képességeire igyekszik rávilágítani a figyelmet, amelyek hasznosak lehetnek a különböző vállalatok számára.

„Pontosan azok a jellemzők, amelyek általában kiszorítják az autistákat a munkaerőpiacról, teszik őket értékessé a Specialisterne számára, így például a részletek iránti figyelmesség, a hibákkal szemben tanúsított zéró tolerancia és a munka elvégzésében tanúsított állhatatosság” – olvasható a cég honlapján.

A Specialisterne korábban a német SAP technológiai vállalat számára segített autizmussal élő munkavállalókat találni.