Ostoba játék terjedhet a Facebookon

2015.05.08. 09:25

Túl sok megerősített és igazolt információ nincs róla, de állítólag a Facebookon terjed egy egyébként online játék, mely a tizenéves korosztály körében népszerű – írja az ITCafé. A „Game of 72” kezdeményezésről főleg a rendőrségi jelentésekből és figyelmeztetésekből, illetve a bulvárlapok tudósításaiból lehet tájékozódni.

A leírások szerint maga a játék nagyon egyszerű: a tiniket kihívás elé állítják, a feladat pedig az, hogy három napra, 72 órára nyomtalanul tűnjenek el környezetükből, és ez idő alatt egyetlen ismerősükkel vagy családtagjukkal sem szabad felvenniük a kapcsolatot.

A mozgalom állítólag Franciaországból indult, a kezdeményezés a közösségi oldalak privát üzenetküldő funkcióiban terjed, de az elmúlt hetekben, napokban a világ sajtójában egyre több olyan tudósítás jelent meg, amelyik arról számolt be, hogy gyerekek eltűnése mögött ez a játék áll(hat). Egyes tudósítások szerint a kamaszok pontozzák az eltűnési szcénát, és annál értékesebb az akció, minél nagyobb pánikot kelt.

Nagyon sokan gondolták és gondolják úgy, hogy az egész Game of 72 egyszerűen városi legenda, de a lassan szivárgó információk egyre inkább arra mutatnak, hogy valós jelenségről van szó – ám biztosat nem lehet a mai napig sem mondani. Ha mindez igaz is, a kamaszok összetartása és dacossága miatt még a rendőrök is nagyon nehezen jutnak információhoz.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM