János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Népszerű programokat is sebezhetővé tett a hekkerakció

2015.07.13. 21:35

Két új Flash-sebezhetőségre derült fény a Hacking Team nevű olasz biztonsági cég meghekkelésével napvilágra került adathalmazból. A kritikus programhibákat a felfedezőik már bemutatták a technológiát fejlesztő Adobe-nak.

Az Adobe a múlt héten már javított egy sebezhetőséget, amelyről szintén a Hacking Teamtől származó adatokból szerzett tudomást. A hétvégén viszont két újabb hibát jelentettek a cégnek, az egyiket a FireEye, a másikat a Trend Micro nevű biztonsági cég fedezte fel. Az Adobe azt ígérte, még a héten kijönnek a javítások.

Mivel az újságírók mellett a biztonsági szakemberek is folyamatosan dolgozzák fel a hekkelés nyomán az internetre ömlő 400 gigabájtnyi adatot, nagy valószínűséggel további népszerű szoftverekről kerülhet még elő hasonló sebezhetőség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!