Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Csak robotok dolgoznak egy japán hotelben

2015.07.20. 11:02

A japán Hen-na Hotelben, ami magyarul talán a Furcsa Hotel nevet viselhetné, kizárólag robotokkal találkozhatnak a vendégek. A recepciónál három szerkezet fogadja a vendégeket, egy hölgy, egy robot és egy dinoszaurusz - utóbbi beszél angolul. Miután bejelentkeztünk, egy automatizált teherhordó viszi magával a csomagunkat, miközben egy másik robot japánul üvöltözik. Szobakulcsot nem adnak, mert a robotok elég nehezen találnák meg, ha esetleg elveszíti a vendég, úgyhogy a szokásos csipkártyát arcfelismerő rendszerrel helyettesítették. 

Azon túl, hogy a robothotel rendkívül szórakoztató lehet, a szálloda tulajdonsa a bérköltségeken is spórol velük. De azért nem sokat, mert még így is szükség van némi emberi munkára: minden be van kamerázva (nehogy valaki lelépjen az egyik értékes robottal), és a monitorok előtt valódi biztonsági őrök ülnek.

Az ágyakat sem tudják lehúzni és előkészíteni robotok segítségével, és ha van konyhája a szállodának, akkor valószínűleg a konyhai robotgépek mellett is ott áll egy szakács.