Ida
6 °C
9 °C

Itt az első nagy Windows 10-baki

2015.08.12. 11:40

Még alig melegedett be igazán a Windows 10, máris kapott egy nagyobb frissítést. Ezzel pedig az első kínosabb hiba is megérkezett, a KB3081424 jelű csomag telepítése ugyanis számos felhasználó gépén kudarcba fullad, ezért a rendszer újraindul és törli a félig felrakott frissítést. Csakhogy ezután újra megpróbálja telepíteni, ez megint nem sikerül, és a gép a folyamatos újraindítások ördögi körébe zárul.

A probléma alapja, hogy a Microsoft operációs rendszerében a frissítések kötelezően és automatikusan települnek, a felhasználónak nincs beleszólása a folyamatba. Ennek a célja a rendszer biztonságosabbá tétele, hogy a lusta júzerek miatt ne maradjanak sokáig nyitva a sebezhetőségek. Ilyenkor viszont visszaüt a szigor, amiért többen már előre kritizálták is a céget.

A Microsoft fórumában a felhasználók összehoztak egy áthidaló megoldást, amelyhez a rendszerleíró adatbázisban turkálva kell megtalálni és kitörölni néhány kulcsot. Hivatalos és felhasználóbarátabb megoldás viszont egyelőre nincs, ami elég kínos egy gigacég és a két hetes rendszerük esetében.

Frissítés:

A Microsoft időközben kiadott egy hivatalos javítást, amely megoldja a problémát.