Már megint felborítaná az internetet a Facebook

2015.08.12. 09:41

Új mobilappon dolgozik a Facebook, amellyel még erősebben bebetonoznák magukat a hírpiacra. A Business Insider értesülései szerint az alkalmazást az üzleti ügyfeleknek szánt Facebook for Business részeként fejleszti a cég, és a lényege, hogy értesítéseket küld a legfontosabb hírekről a felhasználóknak.

Az app még nagyon kezdeti stádiumban jár, és a hírek szerint eleinte csak a Facebook által kiválasztott néhány partnerrel fog működni. A felhasználók feliratkozhatnak majd konkrét kiadványokra vagy csak az őket érdeklő témákra, amelyekről szívesen kapnának értesítéseket.

Ezek szerint az app valahol félúton lenne az RSS és az egyes híroldalak saját appjai által küldött értesítései között: több lapra fel lehet iratkozni egyszerre, viszont maguk a kiadványok dönthetik el, miről küldenek értesítéseket. És még a Twitter sajátosságaiból is belegyúrnak egy keveset azzal, hogy az értesítésekben maximum száz karakter és egy url lehet magára a hírre a lap saját oldalán.

A Facebook még májusban tenyerelt bele a hírpiacba az instant cikkek bevezetésével, amivel gyakorlatilag bekebelezte a legnagyobb híroldalak cikkeit, jobb olvasási élményt nyújtva a felhasználóknak, egyben nagyobb elérést a lapoknak, viszont hosszabb távon óriási befolyást szerezve saját magának. Az új app annyiban biztosan különbözik, hogy a linkek a lapok saját oldalára viszik a rájuk kattintó felhasználót, viszont itt is a Facebook válik a dílerré, és a kiválasztott partnerlapok is nagy előnyre tehetnek szert a kimaradókkal szemben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM