Kellemetlen emlékekkel traktálja a Facebook? Cenzúrázza!

2015.10.14. 09:01

Néha jól esik felidézni az évek alatt feledésbe merült emlékeket, újraélni a múltba vesző pillanatokat. Erre született márciusban a Facebook Ezen a napon nevű időgép-funkciója. Néha viszont előbb kaparnánk ki vésővel az agyunkat, minthogy még egyszer lássunk egy-egy jótékony homályba vesző, kínos élményt. Erre született most az a funkció, amellyel megszűrhető, mik közül válogathat a Facebook időgépe.

Az Ezen a napon lényege, hogy megmutatja, mik történtek velünk, vagy legalábbis mit osztottunk meg a korábbi évek azonos dátumú napjain. Bár a cég a bevezetésekor azt állította, külön figyeltek arra, hogy ne fordulhassanak elő az év végi összefoglalóknál tapasztalt kellemetlenségek, amikor több felhasználójukkal fájdalmas emlékeket nézettek vissza romantikus zenei aláfestéssel, (még) nem tudják jobban nálunk, mit élünk át szívesen újra. Ezért mostantól mindenkinek lehetősége van beállítani, hogy mi az, amire jobb, ha még a gép se emlékezik helyette.

A szűrők bekapcsolásához

  • a hírfolyam mellett, a bal oldali sáv közepe táján, az Alkalmazások között kattintson arra, hogy Ezen a napon,
  • ekkor megnyílik az aktuális napi válogatás, de ezzel most nem kell foglalkozni,
  • inkább kattintson a jobb felső sarokban a Beállításokra,
  • és már kezdhet is játszani az emlékszűrőkkel.

Kétféle szűrő állítható be, amelyekkel megakadályozható, hogy a felejtésre ítélt emberek évente visszaszivárogjanak az emlékeinkbe, de akár egyes napok is teljesen kizárhatók, ha tudjuk, hogy milyen dátumon történt olyasmi, amit nem szeretnénk évekkel később a reggeli kávé mellett újraélni. Jó szórakozást kívánunk a gondosan cenzúrázott emlékekhez!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM