Nevelő célzattal szívatja saját alkalmazottait a Facebook

2015.10.28. 13:35

A Facebook bevezeti a 2G Kedd napokat munkatársainak, vagyis minden kedden jóval lassan internetkapcsolaton tudnak netezni a cég munkatársai. Ezt azért találták ki, hogy az ott dolgozók saját bőrükön is meg tudják tapasztalni, mekkora a különbség a Szilícium-völgy és a fejlődő világ országai között.

Tom Alison fejlesztési igazgató hosszasan ír arról az érzésről, ami az első ilyen találkozást jelentette a lassabb nettel. Próbára tette türelmét az a pillanat, amikor 2G kapcsolattal megnyitotta a mobilján a Facebookot, úgy érezte, mintha a termék egy része hibásan működne.

Az Egyesült Államokban és Európában a legtöbben 3G vagy 4G kapcsolattal rendelkeznek, de ez nem így van a világ többi részén élő milliókkal. Nagyon sokan vannak, akik még ma is a 2G-n találkoznak először az internettel. Ilyen kapcsolattal egy weboldalnak egy-két percébe is beletelik, mire betöltődik.

Emiatt gondolta azt Alison és csapata, hogy az ezekre piacokra fejlesztő mérnököknek ismerniük kell a lassabb netet is, hogy erre optimalizálják a Facebook egyes szolgáltatásait. Ha valaki kedden belép az alkalmazásba, felugrik egy kérdés, hogy a következő órában akar-e 2G-n netezni. Így azonnal kiderül, min kell változtatni.  • Hírek
  • Megtakarítás