Elhagyhatja a jackdugót a következő iPhone

2015.11.30. 09:47

Iparági pletykák szerint az Apple következő telefonjáról, az iPhone 7-ről lemaradhat a 3,5 milliméteres jackcsatlakozó, vagyis a cég egy majdnem három évtizedes szabványt cserélne le. Helyette a saját csatlakozótípussal, a Lightninggal oldanák meg a fülhallgató csatlakozását.

A pletykát megíró japán Mac Otakara nevű, Apple-hírekkel foglalkozó oldal szerint ez a lépés is része lehet a cég törekvésének, hogy még vékonyabbá tegye az új modellt. Az oldal szerint az iPhone 7 egy teljes milliméterrel lehet vékonyabb, mint a 6s.

Ha valóban kikerül a telefonból a jackdugó, a legtöbb mai fülhallgató csak külön adapterrel lesz használható az új telefonnal. Ha pedig nem akar majd plusz egy kütyüt rakni a mobil és a füles közé, vagy Lightning-dugós, vagy Bluetooth-os fülhallgatót kell majd vennie. A Mac Otakara szerint viszont mindkettőből támogatni fogja az iPhone 7 a külső gyártó által kiadott fülest is.

Az Apple nem most lépné meg először, hogy népszerű csatlakozótípust hagy el egy-egy új termékéről. Az eredeti iMacben például nem volt floppy meghajtó, viszont segítette az USB elterjedését, míg az új MacBookba csak a legújabb C típusú USB-csatlakozót építettek.

Ön szerint mire nem lenne még szükség?  • Tippek
  • Lakáshitel