Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Sikeres a magyar csodabillentyűzet

2015.12.16. 11:58

Kétszázezer dollárt szerettek volna gyűjteni, de végül annál is többet, 248 ezret hozott be a kampány, így megvalósulhat az a csodabillentyűzet, amit egy magyar csapat talált ki. Az Ultimate Hacking Keyboard (UHK) néven futó találmánynak több különleges tulajdonsága is van.

A legfeltűnőbb az, hogy ha úgy kényelmesebb, két részre is szedhetjük, hogy a kézfejünk természetes állását jobban követő elrendezésben tegyük le az asztalra. Ez a megoldás az 1990-es években már egyszer megjelent elrendezést mintázza, bár azzal, hogy mi magunk tologathatjuk a nekünk megfelelő állásba a két fél billentyűzetet, mindenképpen többet ad a 250 dolláros magyar találmány, amit az alábbi képen 3d-ben is megnézhet.

Ultimate Hacking Keyboard by Ultimate Hacking Keyboard on Sketchfab

A másik érdekesség, hogy a billentyűzet a legapróbb részletekig személyre szabható. Most a keret színét, illetve az operációs rendszereknek megfelelő gombokat talán hagyjuk is, sokkal érdekesebb, hogy a billentyűk alatti megoldást is hat különböző változatban rendelhetjük, a nagyon kattogós, mechanikustól kezdve a ma már megszokottabb, puhán járó, nem kattogó gombokig.

A billentyűzethez kiegészítő gombokat, hanyattegeret, tapipadot és az IBM Thinkpadekről ismerős, piros trackpoint modult is lehet csatolni. A készítők fő célja az, hogy a felhasználó le se vegye a kezét a billentyűzetről, így kézenfekvő olyan eszközöket integrálni, melyekkel kiváltható az egér használata.

A közösségi finanszírozás tehát sikeres volt, a tervek szerint 2016 áprilisában fejeződnek be a tesztek és az utolsó simítások, és utána kezdik meg a megrendelt eszközök legyártását és kiszállítását.