Az IBM megvenné a Ustreamet

2016.01.21. 12:21

Az IBM állítólag erősen érdeklődik a részben magyar alapítású Ustream videostreaming szolgáltatás iránt. Ha a Fortune értesülései helyesek, a technológiai óriás nagyjából 130 millió dollárt (37,5 milliárd forintot) szánna a felvásárlásra.

A két cég nem most kezdett ismerkedni egymással, eddig is szoros együttműködés volt közöttük. Először 2014 áprilisában kötöttek megállapodást, eszerint a Ustream lett az első videoszolgáltatás, amelyet az IBM a felhőszolgáltatása piacterén elérhetővé tett. Még abban az évben bejelentették azt is, hogy integrálják a Ustreamet a  Bluemix nevű nyílt, felhőalapú alkalmazásfejlesztési platformba.

Ha a felvásárlás megvalósulna, az még szorosabb integrációt tenne lehetővé, így könnyebb lenne a külső fejlesztőknek olyan szolgáltatásokat építeni, amelyek kihasználják az élő videófolyam adta lehetőségeket.

A 2007-ben alapított Ustream olyan szolgáltatásként kezdte, amellyel bárki ingyenesen tudott élő videókat streamelni, így megkönnyítette a például, hogy a felhasználók a helyszínről közvetítsenek egy-egy eseményről. Miután ez a piac egyre sűrűbbé kezdett válni, a Ustream terjeszkedni kezdett, és beindított egy fizetős, felhőalapú streamingplatformot is, amelyet már inkább cégeknek kínál – többek között olyanoknak is, mint a Facebook, az HBO, a Cisco, a Sony, a NASA vagy a Samsung.  • Tippek
  • Betét