Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

5,3 millió dollárnyi Chromebookot kapnak a menekültek a Google-től

2016.01.26. 14:06

A Google bejelentette, hogy 5,3 millió dollárt ad a Németországba érkező menekültek segítésére: a nonprofit és segítő szervezeteket Chromebookokkal szerelik fel. A Chromebookok az aránylag olcsó laptopok gyűjtőmárkája, amely felhőben, internetről, Chrome OS-sel futtatják az alkalmazásokat.

reconnect

A felajánlás hivatalosan a Google.org-é, a cég nonprofit alapítványáé, amely a Project Reconnect program keretében „egyszerűbb hozzáférést ad a menekülteknek az oktatáshoz”. Ezt a Google már négy hónapja megígérte, most viszont a hivatalos blogon is megerősítették.

„Veszélyes úton vannak túl, először kell egy menedék, étel. Aztán meg kell tanulniuk a helyi nyelvet, összeszedniük ismereteket, hogy az új országban dolgozzanak, ki kell találniuk, hogyan folytassák tanulmányaikat”– nyilatkozta  Jacquelline Fuller, a google.org igazgatója.

Az 5,3 millió dollárt nem konkrétan pénzt jelent: a nonprofitok 5 ezer Chromebookra pályázhatnak egyenként, összesen 25 ezerre. A speciális Chromebookokat központi csoport állítja be, és tudja adminisztrálni, a szükségletekhez alakítják őket. Az a cél, hogy bemutassák, az internet-hozzáférés segíti a menekülteket.