Cecília
4 °C
6 °C

Sokkolnak az Apple adapterei

2016.01.29. 10:44

Önként visszahívja néhány adapterét az Apple, mert fennáll a veszélye, hogy megrázza az áram a felhasználót. Az iOS-es mobil eszközökhöz és a Mac számítógépekhez kiadott, 2003-2015 között leszállított fali csatlakozók érintettek. A vállalat ugyanakkor azt is közölte, hogy - szerencsére - nagyon ritkán tapasztaltak problémákat az adapterekkel. 

Az amerikai töltőfejekkel nincs gond, csak az Európába, Ausztráliába, Argentinába, Braziliába, Dél-Koreába és Új-Zélandra eladott típusok lehetnek hibásak.

Képernyőfotó 2016-01-29 - 10.03.52 AM.png

A problémás alkatrész könnyen felismerhető: a fenti ábrán látható nyílásba kell belenézni, és ha ott egy négyjegyű szám látható, akkor nincs szerencsénk, érdemes visszavinni és becserélni a terméket. Az viszont jó jel, ha ugyanott a régiókód látható (EUR, BRA, KOR, ARG vagy AUS). Ezeket a modelleket ugyanis már áttervezték.

Az Apple természetesen ingyen kicseréli a veszélyes alkatrészt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?