Jönnek a reklámok a Facebook Messengerbe

2016.02.19. 09:24

A Facebook pár hónapon belül hirdetésekkel szórhatja tele csetjét, a Messengert – írja a TechCrunch. Egy dokumentum szerint az év második negyedévétől kezdve az üzleti ügyfelek közvetlenül küldhetnek üzenetet a vevőknek a különálló okostelefonos alkalmazásként létező csetszoftverben.

A vállalkozások csak azoknak a felhasználóknak küldhetnek majd üzenetet, akik már kezdeményeztek csevegést. A lépés beleillik abba a képbe, amely szerint a Facebook az első számú felületté alakítaná a Messengert, ha üzletről van szó: a támogatás ugyanúgy itt történne, mint a vásárlás.

A közösségi oldal egyelőre nem kommentálta a techoldal értesülését. A Messengernek 800 millió felhasználója van, ezzel az egyik legkeresettebb alkalmazás Androidon. Egyelőre pontosan nem tudni, milyen formában jönnek majd a reklámok a csetprogramba: a TechCrunch spekulációi szerint a vállalkozások új termékeket mutathatnak be itt, vagy felkereshetik a felhasználókat, akik már majdnem megvettek valamit, de aztán elálltak a vásárlástól. A Facebook valószínűleg áprilisi, F8 nevű fejlesztői konferenciáján mutatja be a technológiát.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM