Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az Amazon meghajolt az FBI előtt

2016.03.04. 08:59

Miközben az Apple és még sok más technológiai cég keményen ellenáll az FBI azon kérésének, hogy a hatóságok és a bűnözők egyaránt szabadon megnézhessék a készülékeink tartalmát, az Amazon ezzel ellentétes lépést tett:

levette a  vállalati szintű készüléktitkosítást az Amazon Fire tabletekről és okostelefonokról és médialejátszókról.

A lépés a Kindle Fire, Fire Phone és Fire TV több millió felhasználóját érinti, ezekre érkezik meg a titkosítás lehetőségét megszüntető frissítés. A készüléktitkosítás azt tette lehetővé, hogy kizárólag a tulajdonos férhessen hozzá a készüléken tárolt, jelszóval védett adatokhoz.

Panaszáradatot indított el az Amazon önkényes húzása, de a kereskedőcég igyekezett megvédeni magát. Elmondásuk szerint egy tavaly ősszel elkezdett folyamat újabb állomása ez: elkezdték kivenni a készülékből azokat a vállalati júzereknek szánt funkciókat, amiket a vevőik nem használtak.  Ezzel egy időben kihangsúlyozták, hogy az eszközeik továbbra is biztonságos módon kommunikálnak a felhővel.

Az Amazon érvelése azonban hibás. Ha a készülékek biztonsági szintjét az alapján határoznánk meg, hogy mit művelnek a felhasználók, akkor nem lenne szükség semmilyen védelemre, hiszen tanulmányok sora bizonyítja, hogy az emberek a legkönnyebben feltörhető jelszavakat adják meg.   

 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek