Helyből felszálló hibrid repülőt terveznek

2016.03.07. 14:08

A Pentagon 89 millió dollárt ad az Aurora Flight Sciencesnek, hogy megtervezzék egy olyan repülőgép prototípusát, amely képes helyből felszállni és leszállni. A fejlesztés rész a már meglévő X-Plane projektnek, amelyet a DARPA irányít.

aurora

Az Aurora repülője egy pilóta nélküli gép lenne és a LightningStrike névre hallgatna. Több szempontból is úttörő lenne, a szimulációk és tervek alapján nem hasonlítana semmihez, ami ma az égen repül.

Fő szárnyai a repülő hátsó részén lennének, két kisebb szárnya pedig elől, majdnem az orr résznél. Így úgy néz ki a repülő, mintha ki lenne fordítva. A szárnyakat elektronikusan irányítják, de maga a gép messze nem elektronikus lesz. Egy Rolls-Royce T406 motor hajtja.

A LightningStrike legfontosabb tulajdonsága lesz, hogy szinte helyből tud majd felszállni, nem kell neki hosszú pálya. A kialakításnak olyannak kell lennie, hogy a gép gyors legyen és hatékony.

A prototípust valószínűleg 2018-ban mutatják be. Ezután újabb pályázatot írnak ki, hogy ki kezdheti majd a gyártást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla