Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helyből felszálló hibrid repülőt terveznek

2016.03.07. 14:08

A Pentagon 89 millió dollárt ad az Aurora Flight Sciencesnek, hogy megtervezzék egy olyan repülőgép prototípusát, amely képes helyből felszállni és leszállni. A fejlesztés rész a már meglévő X-Plane projektnek, amelyet a DARPA irányít.

aurora

Az Aurora repülője egy pilóta nélküli gép lenne és a LightningStrike névre hallgatna. Több szempontból is úttörő lenne, a szimulációk és tervek alapján nem hasonlítana semmihez, ami ma az égen repül.

Fő szárnyai a repülő hátsó részén lennének, két kisebb szárnya pedig elől, majdnem az orr résznél. Így úgy néz ki a repülő, mintha ki lenne fordítva. A szárnyakat elektronikusan irányítják, de maga a gép messze nem elektronikus lesz. Egy Rolls-Royce T406 motor hajtja.

A LightningStrike legfontosabb tulajdonsága lesz, hogy szinte helyből tud majd felszállni, nem kell neki hosszú pálya. A kialakításnak olyannak kell lennie, hogy a gép gyors legyen és hatékony.

A prototípust valószínűleg 2018-ban mutatják be. Ezután újabb pályázatot írnak ki, hogy ki kezdheti majd a gyártást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!