Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Hírességekkel kísérletezik a Google

2016.03.08. 06:51

Közösségi réteget is vinne a Google a keresésbe, ha nem is olyan interaktívot, mint a Facebook, Twitter vagy akár a Google+. A Google Posts egy olyan felület, amely kifejezetten az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódik, és egy irányba enged kapcsolatot a politikus és a felhasználó között.

A felhasználók a Google Postson megkaphatják a legfrissebb híreket a jelöltekről, amint rákeresnek valakire. Az újdonság ebben, hogy a jelölteknek is megvan a lehetősége, hogy kommunikáljanak a felhasználókkal. A politikusok videókat, képeket vagy szöveget is posztolhatnak közvetlenül a Google-ra. A tartalom a kereső találatai között szerepel majd és természetesen ezeket azonnal tovább lehet osztani közösségi oldalakra.

Egyelőre csak az amerikai elnökválasztással kapcsolatban érhető el ez a funkció. De a Google azt tervezi, hogy a jövőben más fontos személyeknek is megadja a lehetőséget, hogy így kommunikáljanak a felhasználókkal. Közvetlenül a Google-ra posztolni valamit, ami aztán megjelenik a találatok között és valószínűleg előkelő helyen azért elég nagy előnyt adhat bárkinek, aki ezzel élhet.

A Google egyelőre csak fogadja azoknak a jelentkezését, akiket érdekelhet ez a lehetőség. Jelentkezhetnek szervezetek, de magánszemélyek is. Érdekes kísérlet, hiszen jóval többen keresnek rá valamire a Google-ben, mint ahányan valaha is használni fogják a Google+-t, vagy más közösségi oldalakat.