Klaudia
-4 °C
2 °C

Gasztrovideós oldal a YouTube alapítójának új vállalkozása

2016.03.10. 11:05

A YouTube alapítója, Steve Chen új céget alapított. A Nom egy videóstreamelő szolgáltatás, amely kifejezetten ételekről szól. A szolgáltatást profik és amatőrök egyaránt használhatják.

A felhasználók megalkothatják saját csatornájukat és onnantól kezdve onthatják magukból a videókat. Kvázi saját főzőműsort is készíthetnek, vagy élőben főzhetnek a kamera előtt.

Nom-930x521

Chen a Nom társalapítója és technológiai vezetője. Vijay Karunamurthy, aki korábban a YouTube fejlesztési vezetője volt, most vezérigazgató a Nomban.

Steve Chen szerint a Nom mindenkinek való, aki valaha is készített képet a főztjéről. Ha valaki gasztroblogot vezet vagy nagyobb közönségnek is szeretné megmutatni, mit tud, akkor érdemes használni a szolgáltatást.

A Twitchhez hasonlóan ez is interaktív lesz, a nézők kérdéseket tehetnek fel a házigazdának. Talán ez a legfontosabb funkció, nagy hangsúlyt fektetnek a kollaborációra. Az alapítók abban reménykednek, hogy az ételek köré épített közösség lökést ad az élő videókat streamelő szolgáltatásoknak.