Donát
-4 °C
2 °C

Ingyen adja profi képszerkesztőjét a Google

2016.03.25. 11:32

A Google úgy döntött, hogy ingyenessé teszi a Nik Collectiont, a profiknak szánt képszerkesztő szoftvert. Ráadásul nem átmeneti akcióról van szó, a Google visszaadja azoknak a pénzét, akik ebben az évben vásárolták meg a szoftvert.

A Nik Software két évtizede van jelen képszerkesztőjével, amely filmszerű filterei és már képszerkesztő eszközei miatt nagyon kedvelt a fotózással foglalkozók körében. A Google 2012-ben vásárolta meg a Nik Software-t.

nick collection.gif

A Google már korábban csökkentette az árat, az eredetileg ötszáz dolláros szoftvert 150 dollárért kezdte el árulni. Most pedig teljesen ingyenessé teszi azt. (Tegyük azért hozzá, hogy használatához kell egy Photoshop is.)

A cég azzal magyarázta a lépést, hogy mindenkinek szeretnék elérhetővé tenni a jó képszerkesztő szoftvert, illetve a plug-inokat. Azt is hozzátették, hogy tovább fejlesztik mobil képszerkesztőiket is, a Google Photost és a Snapseedet.

A Nik Collectionnek hét deszktopos Photoshop-kiegészítője van, amely nagyon sok képszerkesztő funkciót tesz lehetővé. Például olyanná tehetjük a fotót, mintha régi kamerával készítettük volna, könnyedén retusálhatjuk vagy ezer módon javíthatunk a képeken.