Videón a DARPA robothajója

2016.04.04. 12:01

Ki mondta, hogy csak a levegőben vethet be autonóm járműveket a katonaság? A DARPA, vagyis az amerikai védelmi minisztérium kutatási részlege még februárban jelentette be az ACTUV nevű robothajóját, és most itt van róla az első videó is:

A 40 méter hosszú, 140 tonnás járművet hivatalosan csak április 7-én mutatják be, de az első vízi tesztek már pár nappal korábban elkezdődtek Portland mellett, és az ACTUV sikeresen elérte a maximális 31 mérföld, vagyis közel 50 kilométer per órás sebességet.

Az ACTUV fő feladata az lesz, hogy szonárral, vagyis hanghullámok segítségével kutassa fel és kövesse az idegen tengeralattjárókat, akár a csendes mozgású dízel-elektromos típusokat is. De más felderítő és szállító feladatokat is el fog tudni látni önállóan, emberi legénység nélkül. A nyílt vízi tesztek nyáron kezdődnek Kaliforniánál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla