Kiherélt Facebook Moments jött az EU-ba

2016.05.11. 10:48

Végre mi is letölthetjük a Facebook Moments nevű appot, hogy a mobilunkon tárolt képeket néhány gombnyomással elküldhessük a barátainknak. Azért kellett többet várni az európai verzióra, mert a magánszférát védő törvényeink és a piaci szabályozások szigorúbbak, mint az Egyesült Államokban. A Facebook pedig emiatt úgy döntött, hogy inkább kiveszi az appból az arcfelismerés funkciót.

Ennek a módosításnak hála kézzel kell kiválogatnunk a képeinket, hogy megmondjuk, azokon ki látható.  A Facebook Moments csak arról tehet javaslatot, hogy szerinte mely képeken látható ugyanaz a személy, de csak így, név nélkül. Nem tehetjük meg azt, hogy a nevünket összekötjük egy rakás különféle fotóval, ami után a Facebook algoritmusai már automatikusan fel tudnák címkézni a többi fotót is a nevünkkel. 

Az uniós verzióban az arcképek közti hasonlóságot a Facebook csupán olyan alaptulajdonságok alapján igyekszik megtalálni, mint a szemek és a fülek közti távolság.  Ez messze nem olyan pontos, mint a valódi arcfelismerés.

Ha elvégeztük a képek csoportosítását, akkor a Facebook Moments többféle válogatást állít össze. Például az alapján, hogy ki szerepel a képen. A szelfikre azt javasolja, hogy küldjük el a barátainknak, a más emberről készült fotókat az illetővel osztaná meg, de azt is nézi, hogy hol készültek a képek, és közös élményalbumot is létrehozhatunk a Moments segítségével.  

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM