2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Katasztrofális a Facebook ismerősajánlója

2016.06.29. 00:28

Egészen ijesztő tud lenni a Facebook, amikor az átlagostól eltérő körülmények közt használják a szolgáltatásait. Ez történt egy amerikai apukával is, aki meglátogatott egy öngyilkos tinédzserekkel foglalkozó anonim csoportot, majd a következő reggelen azzal fogadta a Facebook, hogy ismerősnek ajánlotta az egyik ott megjelent szülőt.

A két fél nem cserélt névjegyet, és látszólag az volt köztük az egyetlen kapcsolat, hogy egy helyen tartózkodtak. Pontosabban az okostelefonjuk egy helyen tartózkodott, és ez már elég is volt a Facebooknak, hogy szép csendben összekösse a két embert. A két férfi megnézte a beállításait, és aktiválva volt az a funkció, hogy a Facebook folyamatosan nyomon követhesse a mozgásukat.

A közösségi portál szóvivője szerint ahhoz, hogy ismerősnek ajánlják őket, nem elég csupán egy helyen lenni, valamilyen más közös dolog is szükséges. Például az, hogy átfedés legyen az ismerőseik közt.

Bár a helyalapú ismerősajánlás bizonyos helyzetekben előnyös lehet, nem biztos, hogy a nemibeteg-gondozót vagy az anonim alkoholisták találkozóját látogatók ilyen helyekről szeretnének új barátokat szerezni. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM